esmaspäev, 12. jaanuar 2015

SOS! Ära lase vestita last veele... isegi raamatus mitte?

Asusin täna uue illustratsiooni kallale. Laps on paadis ja paat on jões.
Kui olin lapse juba ära joonistanud, taipasin, et midagi on nagu valesti. Laps nägi kuidagi õhuke välja. Meenutasin meie pere suvised paatlemisi ja sain aru, et puudu on päästevest. Ups...
"Õige" nimel peaks lapsele ikka vee peal olles vesti selga panema, isegi kui vesi kõigest maalitud on?
Peaks vist kõik pildid üle käima ja vestid tegelastele selga panema?Näiteks sellel pildil.

MIDA SINA ARVAD?

PALUN JÄTA OMA KOMMENTAAR


15 kommentaari:

  1. Ma jätaks selle lapse ilma vestita! Raamatus on alati ilusam elu kui päriselt. Ei ole vaja liiga üle mõleda :) Haldjatel pole ka kunagi kiivreid peas, kuigi nad lendavad ka päris kõrgelt :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Haldjamõte armas, aga haldjatelt ei nõutagi kiivri kandmist😉 ega ka lastelt näites kiikudes või kakeldes. Kati (vesti poolt)

      Kustuta
  2. Romantiline ehk pole (Bullerby lapsed või Pipi vist ei ka ei kandnud, Tommy ja Annika pidid Põhjamerele jõudes kaks paari sooja pesu selga panema:) Tjorvenil filmis oli?), aga õige oleks minu arvates. Nagu turvavoo või rattakiivrigagi. Kati

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle emana nagu ka tundub, et tahaks selga talle vesti:) Muidugi pole vest romantiline ja tiivuline ja mingi mädzik läheb justkui kaotsi, aga...

      Kustuta
  3. Paneks talle vesti selga, kui see just jutu sisu muutma ei hakka, kui tegemist pole mingi paraja väänikuga. Lapsed, kes seda loevad, saavad piltidest omamoodi aru, tihti proovitakse ilusaid asju järgi teha.

    VastaKustuta
  4. Muidugi peaks vesti selga panema, eriti kui juba Sulle endale tundus, et pildil on midagi valesti. Võrdle autosõiduga - kas Sa autosõidu pildile joonistaksid sõitjatele turvavööd peale või jätaksid need lahti?

    VastaKustuta
  5. ... ammuks need päästevestid siis ... ega see pole lõppeks paadisõiduõpik ... siis võiks-peaks ju kiikujale ka turvarihmad ümber siduma ning kiivri pähe või kiiguhoo väiksema maalima :)

    VastaKustuta
  6. Mina arvan ka, et vestid rikuksid pildid ära, aga..

    Võib-olla teha 2in1 raamat, et klepsuleht päästevestidega tagakaane külge ja las siis panevad kõik külge (lapsed). Õpetus + popp klepsuvärgindus... See oli nüüd küll iroonia, juhul, kui mõni aru ei saanud :P

    VastaKustuta
  7. Minu meelest on see maalija enda otsustada. Kui mina joonistaks, ma ei teeks seda, kuigi olen uppunud lapsed matnud. Turvalisus tuleb mitte vestist, vaid oskustest. Kõige enam oskusest õigeid otsuseid teha. Külmas vees ei päästa ka vest. Ja kui meil on lapse ja vanema raamat, siis siin ongi koht, kus neist asjust rääkida, et mis ja kuidas.

    VastaKustuta
  8. Õigus, et turvalisus tuleb eelkõige teadmistest ja oskustest, aga ka vestist. Oskused tulevad, kui on õige suhtumine. Suhtumine aga algab sellest, et ohutusnõuetest ja -vahenditest ollakse teadlik. Mina soovitaks vesti selga joonistada ja igal võimalusel vesti vajadusest ka rääkida. Ja kui on võimalus, siis ka päriselus järele proovida, kuidas on vestiga vette kukkuda, ujuda, veest välja ronida jne.

    VastaKustuta
  9. Kamille, su illustratsioonide fännina soovitan sul usaldada sisetunnet ja kui otsustad maalida päästevesti, siis ei võta sinu maalitud vest sellelt pildilt midagi ära. Edu sellele raamatule, tean jube ette, et see saab olema võrratu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh heade sõnade eest. Neid on alati väga kosutav kuulda!

      Kustuta
  10. Oleneb sisust. Kui see on realistlik ja räägib tavalise lapse tavalistest tegemistest, siis joonistaksin võimalikult tagasihoidliku vesti. Kui on sisu rohkem unistav, unenäoline või seikluslik, siis ei joonistaks.

    VastaKustuta
  11. Suured tänud teile kõigile kaasa mõtlemast. Jõudsime Epuga tulemuseni mille järgnevasse postitusse kirja panin ja ka uued pildid lisasin:) http://kingintalle.blogspot.com/2015/01/jatk-postitusele-ara-lase-vestita-last.html

    VastaKustuta

Mis Sina sellest arvad?